Preskoči na glavni sadržaj

Kathy Reichs-"Kosti kao dokaz"

(Break no bones 9)

Tempe vodi terensku nastavu iz arheologije, zajedno sa studentima iskapa kosti plemena Sewee na području koje je predviđeno za gradnju. Prilikom iskopavanja pronađu tijelo muškarca srednjih godina koje nikako ne spada u tu grobnicu i zakopano je puno vremena nakon spomenutog plemena.

„Dan je loše započeo i jednostavno svakog trenutka bivao sve gori.“
Dovoljno je bilo loše što su pronašli tijelo koje tamo ne spada, nego su se onda i žrtve stale redati. Jedan je muškarac pronađen u šumi, jedna žena u bačvu i Tempe mora povezati nekako te slučajeve koji naizgled nisu nimalo slični. Uz to sve, prijateljica joj je teško bolesna pa zato Tempe preuzima sve te slučajeve kako bi olakšala prijateljici. Ali to nije sve naravno, Tempin bivši muž (ali još uvijek muž..nisu se razveli samo odvojeno žive već godinama) je odvjetnik, ali upleo se u istraživanje jedne nestale djevojke i financijsku istragu neke klinike. Stvari se kompliciraju kada Pete odluči posjetiti Tempe i oni saznaju da rade na istom slučaju. Između njih javljaju se trzavice, ali Tempe se pokušava svim silama držati što dalje od njega. Mislim da nije ni potrebno reći kako ih je Ryan vidio u nezgodnoj situaciji.

O da, i Ryan dolazi posjetiti Tempe i tu nastaje pravi kaos. Muška prepucavanja, svađe i prijeki pogledi, sve to jako nervira našu Tempe, ali nema izlaza jer mora raditi sa tom dvojicom alfa mužjaka koji imaju stalnu potrebu nadmetati se. Dok je Pete jako posesivan, Ryan je izuzetno ljubomoran, ali svi zajedno rade na istim slučajevima nestalih osoba i to je jedino što im pomaže da se međusobno ne poubijaju.

Znači Tempe, Pete i Rayn rješavaju slučajeve koji postaju sve neobičniji i strašniji. Nekako je upletena klinika koja pomaže ovisnicima i beskućnicima i našavši kliniku pronalaze šokantne činjenice. Tempe se u međuvremenu nađe u gadnim neprilikama, a ujedno i ljubavnim problemima. Prijateljici je sve gore pa Tempe pada u očaj. Koliko je god jaka, ali nekako se teško miri sa činjenicom da joj prijateljica umire. A kada metak namijenjen tko zna kome rani Petea Tempe je van sebe, pucaju ju razne emocije i ne znam kuda sa sobom.

Dovoljno sam vam rekla, ostalo saznajte sami. Ovaj mi je nastavak bio posebno teatralan i napet. Toliko me zaokupio da sam zaboravila i jesti i spavati sve dok nisam završila sa čitanjem. I ovoga puta priče su brutalne i jezive, likovi odlično psihološki razrađeni, tema priče vjerodostojna. Svakako je to knjiga koja zaslužuje vašu pažnju. Emocije prelaze iz gorkog u slatko, izmjenjuje se strah i ushit, a suze je nemoguće sakriti. Priča je to koja itekako bolno pokazuje jednu mračnu stranu siromaštva i ovisnika, a pozadinska priča bacit će vas u trans.

Eto tako, opet puno boli i tuge, opet jeza i okrutnost, opet problemi na ljubavnom planu, opet priča koja oduzima dah..nemojte to propustiti.
Izdanje Mozaik knjiga - čitam i lajkam
Recenziju napisala Sandra Avar


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kristin Hannah- "Divlja djevojčica"

Jednog se dana u malom gradiću pojavi djevojčica, ona ne govori, prljava je i neuhranjena, u naručju drži štene vuka, a na tijelu ima ožiljke vezivanja. Pronalazi je lokalna policija i naravno čine sve kako bi saznali njezin identitet, te smatraju kako bi bilo najbolje da sa djevojčicom radi psiholog.  Julia je psihologinja koja je i sama nedavno doživjela trage diju i ostala ispunjena samoćom, a dolaskom Alise u njen dom stvari se brzo promijene i Julia mora potisnuti svoje osjećaje i posegnuti u dušu izgubljenog i uplašenog djeteta. Nitko ne zna da li je djevojčica bila ostavljena u šumi, izgubljena ili možda oteta, ali policija čini sve kako bi saznali tko je zapravo ona i što joj se dogodilo. U toku već vidnog napretka male djevojčice Alise pojavljuje se njezin biološki otac, osuđeni ubojica i traži da mu Julia, koju je Alisa jako zavoljela, vrati kćer. Hoće li Julia vratiti Alisu ocu? Kako će Alisa reagirati na Julijine pokušaje socijalizacije i hoće li ikada postati normalno dije

Monica McCarty- Duh

Evo nas na kraju serijala senzacionalnih Čuvara Visočja, a čak i autorica zahvaljuje svim čitateljima koji su bili uz nju od Poglavara do Duha. Moram priznati da mi je bila čast čitati tako osebujan, zanimljiv i pametan serijal koji nas je naučio časti, odanosti, odricanju i pravoj ljubavi zbog koje se vrijedi odreći svega. Ovoga puta upoznajemo lady Joan, zvanu Duh kojoj će srce zatreperiti zbog Alexa znanog kao Zmaj i još poznatijeg kao izdajnika. Ona kr ije prepredenost, snalažljivost i špijuniranje, a on krije prave razloge svoga odlaska. Jedno u drugo ludo su zaljubljeni, ali trebat će im dosta vremena da prihvate tajne koje ono drugo krije. Naravno da sve ode nizbrdo kada Alex sazna da je Joan špijun koji odaje važne informacije, ali svejedno je dovoljno voli da je pokuša obraniti i zaštititi. Rat je završio, Bruce je pobijedio, zavladala je sveobuhvatna sreća, a mi smo svjedočili mnogim usponima, padovima, stresnim situacijama i ratovanjima. Doživjeli smo sreću i suze, vjenčanja

Julia Samuel- I to će proći

  Odlična je ovo knjiga o ljubavi, obiteljskim odnosima, promjenama koje nam život donosi, zdravlju i traženju identiteta. Autorica je psihoterapeutkinja i u ovoj je knjizi iznijela primjere iz vlastite prakse, a sve u svrhu da nam prenese važne poruke o životnim krizama. Nadasve, knjiga je od velike pomoći ne samo ako je proučavate nego i ako povremeno čitate između redova. Od mene velika preporuka. „Život se svodi na promjene. U teoriji nam je to poznato, ali iskustvo je često znatno složenije nego što očekujemo...“ „Ljudi žude za sigurnošću i nerado se odričemo poznatog-jer se čini manje zastrašujućim od nepoznatog.“ „Možda je istina da za sve postoji mjesto i vrijeme...“ „Ljubav zahtijeva uporan rad i predanost...“ „Obitelj je složen sustav u kojem se puno više toga događa pod površinom nego na površini.“ „Život je težak i nosi sa sobom različite nevolje kojima se je nužno prilagoditi...“ Mozaik knjiga